Vadehavsture med Vadehavscentret
Afstand: 1.19 Km
Tag med på en af de mange ture, hvor naturvejledere med rund hånd deler ud af deres begejstring. Når du har set, følt og hørt vadehavets puls og tidevandet, vil du forstå, hvorfor området er blevet anerkendt som UNESCO’s verdensnaturarv. Læs mere om Vadehavet her på UNESCO's World Heritage List
Vadehavscentret arrangere også
Vadehavsekspedition
Vi mødes på Vadehavscentret, hvor vi pakker vores grejtasker. Ekspeditionslederen viser vej til Vadehavet, hvor vi går på jagt efter de sære dyr i Vadehavets mudder og vand. Vi medbringer noget af fangsten til Vadehavscentret og undersøger dyrene helt vildt tæt på i stereolup.
Vadehavstur
Med net og greb går vi på opdagelse i det lave vand og på den tørlagte havbund. Her finder vi forskellige muslinger, orme, krabber, rejer og småfisk. Vi smager på planter og får små fortællinger om livet i Vadehavet - Danmarks største Nationalpark. Turen kan foregå ved Mandø Ebbevej nær Vadehavscentret eller på vaderne ved Mandø.
Vandreture og cykelture
Oplev dyrelivet og de store vidder på en vandretur over havets bund, eller se på fugle og hør kulturhistoriske fortællinger på en cykeltur i marsken. Se vores udbud af forskellige cykel- og vandreture på fastlandet og på Mandø.
Vadehavsdyst
Skal fødselsdagen eller firmaudflugten være lidt anderledes i år? Så tag med en naturvejleder på Vadehavsdyst. Udstyret med greb, rejehov, teamånd og en god portion konkurrencementalitet, skal deltagerne holdvis dyste i kategorier som sandorme-gravning, reje-fangst, muslinge-ræs og meget mere. Naturvejlederen vil fungere som igangsætter, dommer og ikke mindst som formidler om netop Vadehavets natur, som danner baggrunden for Vadehavsdysten.
Mandøs vadehav
Er I en større gruppe, der har lyst til at prøve en interessant fiskemetode, så kan vi tilbyde jer at trække vod. Vha. samarbejde og rå muskelkraft trækker vi det store trawl gennem en tidevandsrende ved Mandø. Efter nogle hundrede meter er det tid til at se dagens fangst an - der er gode chancer for masser af rejer, og forskellige arter af fladfisk og krabber.
Snapsetur
Vi tager på tur langs kysten på strandengen og i plantagen bag digerne. Her kigger vi efter årstidens urter og bær til anvendelse i kryddersnapse. Naturvejlederen fortæller også om planternes anvendelse i madlavning og som lægeplanter i gammel tid. Samtidig oplever vi Vadehavet og får fortællinger om de smådyr og fugle, som vi møder på vores vej. Turen er på 3-4 km og vil blive krydret med lidt smagsprøver på snapse brygget på Vadehavets urter.
Opdateret af: Vadehavskysten | info@vadehavskysten.dk